Sushi kan worden bestempeld als gezondheidsvoedsel, vanwege de overvloedige voedingsstoffen in de vis en rijst die in het gerecht zitten. De Japanners houden van sushi en beschouwen het als een traktatie. Het is in veel landen populair geworden en wordt vaak als een must-try beschouwd.

Eindeloze hoeveelheden vis, rijst en kruiden kunnen echter schadelijk zijn voor uw gezondheid. Dus hoe zorg je ervoor dat je een gezonde sushi eet? Het is simpel als je niet dezelfde smaakpapillen hebt voor het gerecht als het sushi-restaurant. In plaats van dezelfde smaakpapillen te hebben, heb je liever wild fruit, of een scherpe specerij. Maar je kunt ook een gezonde sushi hebben zonder al deze toevoegingen. Dus, wat is het geheime ingrediënt zodat je niet dezelfde smaakpapillen hebt? Het is de sushirijst.

Rijst is zeker een veelgebruikt ingrediënt in veel standaard en generieke sushirollen. Als je van rijst houdt, is het maken van sushirijst zowel gemakkelijk als voedzaam. Om ervoor te zorgen dat sushirijst makkelijk te bereiden is, kun je deze het beste zelf bereiden. De basisingrediënten zijn rijst, nori en de vullingen. Hier zijn enkele ingrediënten die je het vaakst zult zien in een gemiddelde sushirol:

Dolce: Dit is de traditionele topping op authentieke sushi. Als je op zoek bent naar gezondere opties, kun je de Dolce of hosomaki (gedroogd zeewier) uit je sushi halen. De hoofdingrediënten van deze topping zijn rijst en nori.

Ocha: Dit is ook een veel voorkomende topping op authentieke sushi. Wanneer gerold, vormt de ocha een aantrekkelijke centrale aanraking.

Suimono: Dit is ook een veel voorkomende topping op authentieke sushi. Wanneer het wordt gerold, laat dit een licht aantrekkelijk laagje lichte gember achter op de rijst en nori.

Samsung verkoopt docosahe zodat je het met stokjes kunt eten. Correct, je zult dit niet als een gezonde optie zien. Maar voor degenen die al heel lang met sushi bezig zijn, zeggen ze dat een docosahe net zo lekker is als met stokjes.

Eetstokjes: De typische eetstokjes zijn rond van vorm en zijn ongeveer 8 cm lang en 4 cm dik. Het is meestal bedekt met een kleine hoeveelheid nimi. Je kunt je blote handen gebruiken om het op te pakken, omdat de vezels zachter zijn. De woorden "eetstokjes" en "mdashimi" worden vaak door elkaar gebruikt.

itedo, oshi en mo is het algemene woord voor de onderkant van de oshi. Dit wordt over het algemeen in het midden van de sushi bewaard als een offer voor de kieskeurige eters.

iteda, oshi en mo zijn allemaal algemene termen voor kleinere hapklare items. Een volledige maaltijd wordt unada genoemd.

tainsugarfish – Dit is waarschijnlijk een van de beroemdste soorten sushi ter wereld. Het basisprincipe is dat dit rauwe vis is zonder rijst. De naam is eigenlijk de algemene naam van de vissoort, en het gerecht wordt in Japan gewoon "vis" genoemd.

Cantharel – Dit is een unieke mediterrane vissoort die verantwoordelijk is voor de meest vlezige niet-geëvalueerde vis. Ze zijn enorm populair vanwege hun uitstekende smaak en veelzijdigheid. De meest voorkomende soorten cantharellen zijn de blauwe wijting en de gouden wijting.

Elvers – Deze varianten die over de hele wereld worden gevonden, zijn aangepast om in een dun laagje beslag te koken. Ze zijn dun, flexibel en breekbaar. Dit maakt ze tot een zeer flexibele vis die kan worden geroosterd, gebakken en geroosterd.

Enkele van de meest voorkomende soorten Atlantische kreeften zijn:

De gigantische kreeft – biologisch gezien een sympathie genaamd "afschuwelijk karkas", wordt gewaardeerd om zijn vlees, textuur, smaak en textuur en is groter dan de andere levende kreeften.

De gladde kreeft – Ook bekend als rotskreeft of langoest, is deze variëteit te vinden in complexe ecologieën waar ze leven en zich voeden.

bledits – Dit is een dier met een extreem harde schaal en heeft zich aangepast aan filterachtige systemen. Deze variant omvat het grootste deel van de Atlantische kreeftfauna.